26 d’octubre 2017

PROJECTE HORT ESCOLAR

AQUEST CURS ELS ALUMNES DE 4T PARTICIPARAN AL PROJECTE ANUAL DE L'HORT, AMB LA MESTRA MARGALIDA.

APROFITAREM LA TASQUES A L'HORT PER DESENVOLUPAR EL BLOC 3 DE NATURALS, ELS ÉSSERS VIUS.

PER ENREGISTRAR LES TASQUES FETES A L'HORT ELABORARAN UN QUADERN DE CAMP.
A MÉS ES COMPLETARÀ AMB TASQUES DE TREBALL COOPERATIU A L'AULA.

A LA PRIMERA SESSIÓ, HEM IDENTIFICAT LES PLANTES QUE HI HA SEMBRADES: PORROS, BLEDES, MADUIXERES, JULIVERT, ROMANÍ, FARIGOLA, PEBRERS, ALBERGÍNIES... I QUINES TENEN FRUIT.

HEM  CAVAT UN POC LA TERRA I HEM POSAT EL PRIMER COMPOST "MADE IN SAURINA". HEM PARLAT DELS ECOSISTEMES I DE COM ELS FONGS I ELS BACTERIS DESFAN LA MATÈRIA ORGÀNICA I LA CONVERTEIXEN EN COMPOST, ALIMENT PERFECTE PER LES PLANTES QUE SEMBRAREM.

 TAMBÉ HEM POSAT ELS CARTELLETS AMB EL NOM DE LES PLANTES QUE HI TENIM. HEM VIST INSECTES... HEM COMPROVAT COM S'HAN REPRODUÏT ELS PORROS...DE FET COM ESTAN MASSA JUNTS ELS HAUREM DE RESSEMBRAR AMB MÉS ESPAI ENTRE ELLS...AQUÍ US DEIXAM UNES FOTOS...


A LA SEGONA SESSIÓ, HEM SEGUIT CAVANT LA TERRA, POSANT COMPOST, HEM POGUT CONÈIXER COM ES REPRODUEIXEN ELS BULBS, COM ELS PORROS I ELS ALLS. ELS HEM RESSEMBRAT PERQUÈ PUGUIN CRÉIXER BÉ... HEM RECORDAT COM ES FA EL COMPOST I HO HEM RELACIONAT AMB LES CADENES ALIMENTÀRIES... HEM RECORDAT EL NOM DE LES PLANTES I HEM PENSAT QUINA PART N'APROFITAM (LA TIJA, LA FLOR, LES FULLES, EL FRUIT O EL BULB).

A MÉS VAREN VENIR DOS PADRINS DE L'ESCOLA A AJUDAR A EN JAUME A POSAR EL PLÀSTIC DE L'HIVERNACLE, UN D'ELLS EL PADRÍ D'EN JOAN ESTRANY, DES D'AQUÍ LIS DONAM LES GRÀCIES PER LA FEINADA QUE HAM FET! MOLTES GRÀCIES JAUME, JOAN I PEP.A LA TERCERA SESSIÓ  A L'HORT, HEM APROFITAT PER SEMBRAR A PARTIR DE LLAVOR: LES FAVES I TAMBÉ A PARTIR DE PLANTER: COLIFLORS, COLS I BRÒQUILS. N'HEM SEMBRAT DINS I FORA DE L'HIVERNACLE PER VEURE MÉS ENDAVANT SI AFECTARÀ AL CREIXEMENT.
 TAMBÉ HEM PARLAT DE QUINES SÓN LES PARTS D'AQUESTES QUE APROFITAM: LA FLOR I LES FULLES. 
HEM ACABAT D'ETIQUETAR LES PLANTES QUE NO TENIEN EL NOM POSAT, HEM SEGUIT POSANT UN POC DE COMPOST I LLEVANT LES MALES HERBES.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada